خيلي از ما تو گرفتن همين يه زنم مشكل داريم اما ناصر الدين شاه روي همه ما رو سفيد كرده با داشتن 80 زن در حرم سرا واي چي ميكشيدي بدبخت يا شايدم خوشبخت اخه زناي قديم مثل زن هاي حالايي كه نبودن
يكي كمه دو تا كمه 80 تا بشه خاطر جمعه البته براي ناصرالدين شاه
![](http://civilir.persiangig.com/siroco/468px-Nasser_Ad-Din_Shah_Qajar.jpg)
محبوب ترين زن صيغه اي شاه
انيس الدوله
نام اصلی او فاطمه است. وی دختر نور محمد، از گرجیانی بود كه در زمان صفویه، اجدادش را از گرجستان كوچانده و در مازندران سكونت داده بودند. پدرش در جوانی درگذشت و از آن پس نزد عمهاش زندگی میكرد. توسط او به حرمخانه ناصرالدین شاه قاجار (۱۲۶۴ ـ ۱۳۱۳ق) راه یافت و جیران خانم فروغالسلطنه ـ كه در آن زمان زن محبوب شاه بود ـ دختر را به خدمت خود نگاه داشت. پس از مرگ جیران كلیه اموال او به فاطمه سپرده شد. وی در دربار تصميم گرفت باسواد شود لذا دو سه نفر از ملاباجیهای اندرون، مامور تعليم وتربيت او شدند.در سفر سلطانیه، شاه او را صیغه كرد (۱۲۷۶ ق) و فاطمه خانم را «انیس الدوله» لقب داد و بعد هم مالیات شهر كاشان و دهات آن را به انیسالدوله واگذار كرد و به دلیل لیاقت، كفایت، كاردانی و آدابدانی به تدریج موردتوجه و علاقه شاه قرار گرفت و مقام و منزلت ممتازی در میان زنان عقدی وصیغهای شاه به دست آورد.
اولین زنی بود که به همراه شاه قاجار در اولین سفر او به فرنگ (تامسکو) رفت. انیس الدوله در واقع ملکه بود، ولی فرزندی نیاورد. شاه او رااز ته دل و با تمام جان دوست داشت و چندین بار خواست وی را در زمره زن های عقدی خویش درآورد، ولی انیس الدوله نپذیرفت و اظهار داشت که نمیخواهد ساعت سعد زناشویی خود را بر هم زند. انیس الدوله، به همراه شاه و همراهان وی از راه انزلی عازم اروپا شدند، اما چون موضوع حجاب انیس الدوله مطرح بود و ظاهری کاملا متفاوت با زنان اروپایی داشت، به اجبار او را از مسکو به تهران بازگرداندند اما شاه به حدی به او فکر میکرد که به هنگام سفر به انجلیز پیکرهای از خود را به همراه کارت پستالی برای او فرستاد، این البته به جهت روزی بود که در بلاد فرنگ عشاق برای معشوق انجام میدهند تا نشان دهند فکرشان به او مشغول است.
![](http://www.seemorgh.com/images/iContent/1388-4/anisodole.jpg)
![انیس الدوله](http://www.iichs.org/docImages/W_zanan7_7.jpg)
این تصویر متعلق به خانم انیس الدوله ،همسر صیغه ای محبوب ناصرالدین شاه است.که شاه در اوایل دوران سلطنت خود در سفر به دهکده (امامه) نزدیک اوشان فشم و میگون این دختر هفت ساله را پسندید و او را به قصر خود برد .انیس الدوله تحت نظر یکی از همسران شاه قرار گرفت تا به سن شانزده سالگی رسید و با شاه به صورت صیغه ای ازدواج کرد و هیچ گاه حاضر نشد به عقد دائم شاه در بیاید.
انیس الدوله در طول سالهای زندگی در حرم خانه چاق و چاق تر شد.این تصویر در سال 1283 ه.ق گرفته شده و مربوط به دوران جوانی و تناسب اندام اوست.مادام کارلا سرنا نویسنده و روزنامه نگار فرانسوی او را در سال 1294 ه.ق دیده و می نویسد بسیار چاق و درشت اندام بوده و غذای زیادی می خورده و به مادام کارلا سرنا گفته تو چقدر لاغر و خشکیده ای . مردان ایرانی زنان چاق را دوست دارند و هر چه زنی فربه تر باشد نزد شوهرش عزیز تر و مقرب تر است.
کارلا سرنا می گوید:کار بد او این بود که شیرینی و میوه را دندان می زد و نصف آنرا به خانم فرانسوی تعارف می کرد.
او هیچ وقت نتوانست فرزندی بزاید اما نزد ناصرالدین شاه بسیار عزیز بود و تقریبا ملکه ایران محسوب می شد.بستگان او به مقامات زیادی رسیدند(پارتی بازی) او اجازه داشت در کنار ناصرالدین سر سفره بنشیند و غذا و آش و کباب و پلو به او تعارف کند.لقب او حضرت قدیسه بود .پس از کشته شدن ناصرالدین شاه در روز 12 اردیبهشت 1275 ه.ش ،او مدت زیادی زنده نماند .دوستعلی خان معیرالممالک نوه دختری ناصرالدین شاه، علت مرگ انیس الدوله را ناراحتی و بی قراری او پس از مرگ شوهرش خوانده که چون حقوق ماهانه اش ،یعنی اسکناس های مزین به تصویر ناصرالدین شاه را برایش آوردند به گریه و شیون پرداخت و سکته کرد و مرد.اما اسنادی که جدیدا کشف شده گواهی فوت ایشان را به علت ابتلا به بیماری یرقان ،ذکر کرده و ایشان به علت هپاتیت B در 42 سالگی مرد.
:: بازدید از این مطلب : 1493
|
امتیاز مطلب : 246
|
تعداد امتیازدهندگان : 82
|
مجموع امتیاز : 82